Brány a garážová vrata v moderním podání

27.06.2014 11:20

Hitem dnešních moderních domácností jsou bezesporu různě stylová a také nadmíru funkční vrata, brány a také náležité pohony pro brány, které jsou posuvné, nebo jinak pohyblivé. Často jsou vybavené dálkovým ovládáním, které řidiči usnadní vjezd do garáže, ale také příjezd k domu. Může se jednat o hlavní bránu, ale také menší periferní portály. Uveďme si základní typy takových bran.

Garážová vrata

Garážová vrata se ve většině případů otvírají směrem nahoru, ale již se setkáte také s bránami s křídly, nebo existují zásuvná, či rolující garážová vrata. Každý majitel vozu zde ocení lehké konstrukce, které jsou zpravidla tvořeny hliníkem, který je také velice odolný proti klimatickým vlivům.  Mnohdy fungují automaticky s využitím čidla, což velmi usnadní vjezd do garáže, kdy ani nemusíte vystupovat z vozu. Pohony pro garážová vrata jsou všelijaké motorky a motory, různě výkonné. Ovšem tento typ lze ovládat také ručně, s využitím efektu kyvadla.

Posuvné brány

Velký trend pro každého, kdo chce mít opravdu moderně vybavené své domácí zázemí, jsou posuvné brány. Ty využívají většinou posuvné konstrukce, jako kolejnice, nebo specializované rámy. Posuvné brány mají mnohé výhody, především dokážou ušetřit spoustu místa, které pak efektivně využijete.

Posuvné brány jsou osazovány výkonným motorem, který umožní čistý chod, a hlavně se vlastně o nic nemusíte starat. Postačí buď již zmiňované čidlo, nebo speciální dálkové ovládání.

Křídlové brány

Křídlové brány jsou vlastně obdobou klasických dveří, jen ve větším provedení. Otvírají se do stran, což může někdy znamenat nároky na prostor.

Závory a parkovací zábrany

Poslední kategorií, kterou si uvedeme, jsou závory a parkovací zábrany. Tato důmyslná zařízení slouží k parkování, ale také vpouštění cizích vozidel do objektu, kdy je třeba mít přijíždějící auta pod kontrolou. Jedná se také o zařízení, která zvyšují bezpečnost ve firmách, hodí se výborně na vrátnici.

Kontakt