Co je třeba k vytvoření moderního interiéru?

25.06.2015 10:17

Návrhy interiérů jsou dnes celou vědou a není rozhodně jednoduché znát všechna pravidla, ale také moderní trendy, které se právě objevují. Většina běžných občanů se v tomto případě raději obrací na designérské společnosti, ale najdou se i takoví odvážlivci, kteří to zkouší sami. Ona vlastní fantazie nemusí být rozhodně na škodu a mnohdy takto vzniknou velice zajímavé designy místností. Možná vám při takové realizaci interiéru pomůže pár obecných tipů, které platí a každý by je měl respektovat.

Dostatek světla

Při návrhu a realizaci interiérového designu je asi nejdůležitější, aby byl dostatek světla. O to se jednak postarají okna a jiné možnosti prosvětlení, ale také použité barvy. Pokud chcete mít veselý interiér, ve kterém se bude světlo násobit, nebojte se například žlutých odstínů, pokud zase požadujete určitou svěžest přírody, zvolte zářivě zelenou.

Kombinace barev

Váš interiér může být samozřejmě jednobarevný, ale také je možné barvy různě kombinovat. Tak kupříkladu pokud máte jako základovou barvu bílou, budou se vám hodit spíše tmavší barvy doplňků, které budou s bílou vytvářet zajímavé kontrasty. Velmi dobře se dají kombinovat různé přírodní barvy, například zelená s oranžovou nebo žlutou. Základem dobře barevně sladěného interiéru je vždy střídmost, ale také musíte vzít v úvahu barvu nábytku. Možná vám pomůžou fotogalerie interiérů, kterých si můžete na internetu najít opravdu hodně.

Nábytek a dekorace

Pokud již se sami pustíte do tvorby vlastního interiérového designu, pamatujte na správné rozvržení nábytku, tak byste měli co nejvíce prostoru pro pohyb. Dnešním trendem je nejen prosvětlenost interiéru, ale také jeho dostatečná prostornost. Nábytek by měl samozřejmě korespondovat také s použitými dekoracemi.

Ať už zařizujete nový byt nebo jen hledáte nové vybavení obchodu, vždy není od věci něco si o tomto odvětví zjistit, inspirovat se u profesionálů a nebát se jich také zeptat.

Kontakt