Čtyřhranná pletiva a svařované sítě

30.03.2016 09:00

Zahradní pletiva, ale také pletiva průmyslová, sportovní či chovatelská, využívají ve většině případů buďto kulatého drátu, nebo se může jednat o drát čtyřhranný. Není v tom zase takový rozdíl, snad jen v pevnosti propojení. Oba tyto typy drátů jsou dnes u moderních typů oplocení potažené kvalitní vrstvou z PVC či Zinku, může se jednat rovněž o kombinaci obou těchto prvků.

Druhou skupinou pletiv, která jsou dnes velmi hojně využívána, jsou svařované sítě. Ty se často využívají například kolem sportovišť, ale také můžou bez potíží posloužit jako zahradní oplocení. Jen si musíte uvědomit, že k dosažení jeho dobré stability je nutné správně rozmístit jednotlivé sloupky.

Ochrana proti klimatu

Výhodou moderních pletiv pro různé typy oplocení je nepochybně dokonalá schopnost odolávat korozi a také dalším klimatickým nástrahám, což zajistí dlouhou životnost. Těchto vlastností je dosaženo díky povrchové úpravě pozinkováním nebo poplastováním PVC.

Lehká konstrukce

Nesporným plusem moderních pletiv a svařovaných plotových sítí je lehká konstrukce, díky které se vám s nimi bude skvěle pracovat na velkých plochách. Díky lehkosti ušetříte také spoustu starostí při přepravě na místo určení a samozřejmě také při samotné instalaci. Díky lehké konstrukci můžete pletiva nosit pouze jedním párem rukou.

Nezapomenout na design

Dnešní pletiva a oplocení jsou moderní také z pohledu svého designu. Ten je sofistikovaný, většinou hovoříme o pletivech v zelené barvě, která koresponduje s přírodním prostředím, tedy kupříkladu trávou nebo listím stromů. V podstatě bude vytvořen plot, který splyne s vaší zahradou, nebo třeba firemním pozemkem.

Montáž

K montáži takového oplocení se doporučují použít sloupky a napínací dráty, napínáky a vázací dráty a pokud možno takové sloupky, které jsou rovněž povrchově upraveny pro lepší odolnost vůči klimatickým podmínkám. To znamená, že jsou potaženy buďto PVC, nebo zinkem, nebo kombinací obou těchto materiálů. 

Kontakt