Dekorace dětských pokojíčků

17.08.2014 14:01

V zájmu každého rodiče je, aby jeho dítko bylo v co největším pohodlí a také aby se cítilo příjemně z hlediska estetického. Nemyslete si, že ty nejmenší děti nevnímají svět a krásy kolem sebe. Vhodná dekorace pokojíku, ale také celého domu a bydlení můžou velmi výrazně ovlivňovat psychiku, stejně jako je tomu u nás dospělých. První, na co byste se měli zaměřit, jsou samozřejmě barvy. Nejlepší jsou ty veselé.

Moderní ozdoby

Pokud už máte pokojíček vhodně barevně vyladěný a sladěný, bude třeba přistoupit k samotnému dekorování. K tomu se jednak hodí hračky pro dívky i pro kluky, ale také jiné prvky, jako například plakáty nebo dnes velice moderní potisky a samolepky na zeď. Ale těch možností je mnohem víc. Do dětského pokoje se výborně hodí také nejrůznější hračky na zavěšení nebo ozdobné lustry, které malé nezbedy opravdu baví.

Další hračky na zavěšení, které jsou zároveň krásnou dekorací:

·         Zvonkohry

·         Létající modely

·         Létající postavičky

·         Závěsný kolotoč

Pěknou dekorací je také závěsný metr, který dětí baví, protože jim ukazuje, jak rostou a je zdobený nejrůznějšími postavičkami, které ohraničují dosažitelné velikostní mety. Dostat se k obrázku je pro dítě výraznou motivací.

Všeho s mírou

Aby děti trávili svůj volný čas co nejpříjemněji, měl by být pokojík sice útulný, ne však přeplácaný tak, že se v něm skoro nedá pohnout. Pořádek je důležitý, například sportovní pomůcky by se neměli povalovat na zemi, ale být pěkně uložené v nějaké té skříni nebo vitríně, můžou se stát ovšem také zajímavou dekorací. Tak například, když dítěti na zeď pověsíte tenisovou raketu nebo dokonce sportovní oblečení.

Umělecká díla v dětském pokoji? Proč ne?

Stejně jako v obývacím pokoji, kuchyni, koupelně či zahradě, i v dětském pokoji je vhodné použít moderní dekorativní artefakty, nebo rovnou umělecké předměty. Vhodně zvolený obraz nebo fotografie, ale také soška, plastika, dokážou velmi oživit prostředí, ve kterém žije vaše dítě.

Kontakt