Dvě koupelny a koupelnové topení jsou již dávno standardem

02.04.2015 11:01

Kdysi jsme si museli vystačit s jednou koupelnou - mít dvě nebo dokonce tři byl luxus a přepych. Ta jedna pak často praskala ve švech, zvláště pokud obytný prostor obývala početnější rodina. Standard, spočívající v tom, že kromě “hlavní” koupelny máme byt nebo dům (byť jednogenerační) vybaven ještě například sprchovým koutem, se naštěstí začal zabydlovat i u nás v České republice..

Hlavní a záložní koupelna

Mezi koupelnami v bytě nebo rodinném domě je někdy jedna z nich považována za hlavní. Větší rozloha a kvalitnější zařízení (například masážní sprchové panely) by ji měly suverénně odlišovat od takzvané “záložní”. Budeme v ní totiž pravděpodobně trávit více času. Rádi si budeme lebedit ve voňavé koupeli plné pěny nebo blahodárného bylinného olejíčku. K navození dokonalé romantické atmosféry určitě přispějí i kamna a krby do koupelny, které dokážou nahradit jiný druh koupelnového topení.

Dejme na malé zázraky a dbejme o pravidelnou údržbu

Koupelna patří k místnostem, kde můžeme naplno uplatnit své kreativní vlohy.

Proužky, kostky, nebo grafické motivy dokážou podtrhnout její osobitost. Věřte tomu, že zkrášlit koupelnu jde i bez výměny jejího zařízení.

Prvek textilu ve formě ručníků, osušek a županů dokáže udělat s prostorem divy. Atak třeba i takové exotické prvky disponují kouzlem, kterým se jen těžko odolává.

Méně je někdy více

Avšak i při designování koupelny bychom však měli ctít pravidlo, že méně někdy znamená více, a sázet na eleganci.

Důležité však je, aby ani koupelna nikdy nevypadala ošuměle. Pravidelná údržba sanity a koupelnového nábytku ji udrží alespoň na optimální čas na výsluní. Vodní kámen je nepřítel číslo jedna. Vodovodní baterie může díky němu vypadat starší než ve skutečnosti je a to se nám pro zachování bezvadného vzhledu koupelny určitě nehodí.

Kontakt