Ekologické způsoby vytápění mají zelenou

26.09.2015 10:04

Chcete-li si zajistit pohodlné a efektivní vytápění domu, bytu či nebytových prostor a zároveň máte ekologické cítění, neváhejte s pořízením tepelného čerpadla. Jeho vysoká účinnost a zejména nezávislost na fosilních palivech z něj dělá vskutku způsob vytápění budoucnosti. Princip tepelných čerpadel je známý již z 19. století, první pokusy s uvedením do praxe začaly v první polovině 20. století, ale jejich skutečný nástup v podobě, jak je známe dnes, je datován do doby ropné krize kolem roku 1980. Ve snaze o omezení používání fosilních paliv došlo k masivnímu rozvoji tohoto alternativního způsobu vytápění, ale díky nedokonalosti zařízení a nedostatečné odbornosti firem při jejich instalaci a následné poruchovosti systémů, došlo k dlouhodobému útlumu. S rostoucím zájmem o životní prostředí koncem 20. století, kdy se využívání ekologicky šetrných zdrojů stává téměř nutností, dochází k opětovnému rozvoji.

Pro který typ tepelného čerpadla se rozhodnout?

Že existují různé druhy tepelných čerpadel, to ví naprostá většina z nás. Pro který konkrétní typ se rozhodnout, to už je spíše otázka pro odborníky. Nejpoužívanějšími jsou tepelná čerpadla vzduch vzduch a vzduch voda. Kromě různých typů se na trhu objevuje i spousta značek. Rozhodování je pak o to složitější. Mezi špičku zcela jistě patří tepelná čerpadla vzduch voda Toshiba. Vyznačují se bezkonkurenční účinností v topení, poměrně nízkými pořizovacími náklady a velmi úsporným provozem. Rozhodneme-li se pro tepelné čerpadlo vzduch vzduch Toshiba nebo tepelné čerpadlo vzduch vzduch Sinclair, máme do budoucna zajištěny i příjemné teploty v horkém létě. Tato zařízení lze totiž využít i k účinnému ochlazení vzduchu.

Nebojte se klimatizovaných prostor

Mezi lidmi stále panuje názor, že střídání pobytu v chladných klimatizovaných prostorách s venkovními letními teplotami způsobuje zdravotní problémy, jako jsou angíny, virózy a podobně. U rozumného používání klimatizace, tj. ochlazení vzduchu v místnosti jen o několik stupňů, toto nebezpečí nehrozí, naopak je dokázáno, že lidé pracující v klimatizovaných místnostech jsou v daleko větší pohodě a dosahují lepších pracovních výkonů.  Protože se letní teploty neustále zvyšují, zájem o montáž klimatizací v současné době roste.  Najděte si na internetu montáž klimatizace Praha a objevíte společnost KSK Praha a její profesionály v oblasti montáže a servisu vzduchotechniky, klimatizace a tepelných čerpadel.

Kontakt