Elektronické obojky v nejmodernějším podání

14.10.2014 10:37

Současní kynologové, kteří chtějí být trendy také při výcviku svého psa, využívají v poslední době stále častěji specializované elektronické obojky pro psy. Takové obojky vám dokážou velmi usnadnit práci s nezvladatelnými psy, hodí se pro každou rasu a najdete je na pultech v mnoha velikostech. Stačí si jen vybrat, o jakou formu výcviku se bude jednat, nebo zda nejde spíš o ochranu nebo sledování.

Jak to funguje?

Výcvikové obojky fungují na principu elektronických impulsů, které jsou s pomocí dálkového ovládání zasílány psovi. Mohou být doplněné o váš hlasový povel, ale také nemusí. Intenzita impulzů může být různá, ovšem nemusíte se obávat, pro psa se jedná spíše o nepříjemnost, nikoliv bolest.

Obojky proti štěkání

Možná si stěžují sousedé na vašeho domácího miláčka, který neustále štěká. Co s tím? Řešení najdete opět v obojcích. Dnes se vyrábí elektronické obojky proti štěkání, fungující na podobném principu jako tradiční výcvikové.

Aby váš pes neutekl

Aby váš domácí mazel neuniknul a neztratil se, lze využít dalších vhodných elektronických pomůcek, které jsou velmi moderní a přináší spoustu variant. Tak třeba ohradníky. Fungují podobně jako ty, se kterými se setkáte třeba na pastvinách u dobytka. Pro pejska je takový ohradník naprosto neviditelný, jeho použitelnost je snadná a kdekoliv. Vydává jen lehké elektrické impulsy, takže pes se neleká.

Ke sledování a k tomu, abyste měli svého psa neustále pod kontrolou, pomohou GPS pro psy. Ano, také mezi kynology už pronikla tato technologie. GPS se dá využít k hlídání, sledování a kontrole psa rovněž na větší vzdálenost.

Krásné LED obojky

Pro chovatele pejsků, kteří mají rádi nejmodernější styl a design, jsou zde LED obojky. Jsou krásně zářivé a pejsek díky nim bude vypadat opravdu sexy.

Bezpečí

Elektronické obojky pro psy jsou bezpečné a zdravotně nezávadné. Pokud se však přece jen stane, že budou mít u psa vedlejší účinky, ukončete jejich používání. Impulsy jsou opravdu jen velmi malé, nepoškozují nikterak ani psychiku psa.

Kontakt