Gumové desky na podlahu mají svůj smysl

27.07.2015 11:54

Moderním vylepšením vašeho domu mohou být gumové desky. Ty slouží především jako funkční doplnění podlahy, ale také mohou dotvářet celkovou estetiku dané místnosti. Ve většině případů jsou pochopitelně umístěné ve spodnější vrstvě, takže je nevidíme, ale vyrábí se také takové, které mohou být na povrchu a mají zdobný charakter. Ne vždy musí být takové gumové desky vyráběné pouze v jediné černé barvě, ta je však nejpoužívanější.

Kam dát gumové desky

Podlahová guma se výborně hodí především do takových místností, kde je základním podkladem tvrdý beton či jiný materiál, který není při chůzi právě komfortní. Gumu lze umístit jako základ následné izolace, ale také se hodí jako samostatná vrstva do průmyslových a užitných budov, kde zajistí hygienu a snadnou údržbu. Gumové desky a pásy se velmi snadnou instalují také do garáže, do zahradního domku nebo dílny.

Guma venku

Guma na podlahu se snadno čistí a je to moderní pomůcka, která se dá využít nejrůznějšími způsoby. Kromě interiérového použití slouží také pro venkovní účely. Tak například pokud máte bazén, můžete jej takovou gumou obložit a dosáhnout větší čistoty před vstupem do vody.

Gumové pásy ve firmě

Dosud jsme hovořili spíše o domácnostech, ovšem podlahová guma se dá snadno nainstalovat také na větší prostory. Především pak v různých halách, skladech a provozovnách si najdou tyto pryže své místo a brzy si je oblíbíte. Jejich snadná údržba a zdravotní nezávadnost dovoluje skutečně široké spektrum použitelnosti. Průmyslové podlahové rohože se většinou instalují ve velkých pásech.

Materiály pro gumové desky

Materiály, ze kterých se gumové desky vyrábí, jsou například: SBR, EPDM, NBR. Chcete-li vyzkoušet podlahový materiál, který umožní měkoučkou chůzi a také ochranu pomůcek, nábytku či samotné podlahy, zvolte ty správně podlahové gumy a s nimi také další moderní pomocníky do domácnosti jako silentbloky a gumové dorazy.

Kontakt