Hit z New Yorku jménem Soul Cycle

30.04.2014 11:13

Kdo byl někdy v New Yorku, dá mi za pravdu, že to město prostě žije. Je neskutečné, jak silná energie celým městem tepe. Pokud potřebuje člověk dobít baterky, jasnou volbou, kam by měl jet je právě New York. Stačí si je tak sednout na lavičku v Central Parku a sledovat život kolem.

 Osobně se považuju za tzv. sledovače. V praxi to vypadá tak, že sedím na lavičce, například v tom úžasném parku na Manhattanu a sleduju lidi, kteří jen tak proplouvají kolem mě. Byla jsem velice mile překvapená, že na každém kroku, kamkoliv jsem se podívala, byl někdo, kdo běžel, jel na kole nebo na in-linech. Sportoval. Stranou nechávám, že i při té dřině vypadali jako ze žurnálu, prostě na Manhattanu je asi povinnost vypadat skvěle, i když se potíte jak dveře od chlíva. A mimo to vypadali spokojeně. Sportování a celkově zdravý životní styl je v New Yorku určitá společenská povinnost. A tak není divu, že právě toto město se stalo zrodem nové fitness vlny, která si říká Soul Cycle.

Soul Cycle vzniklo v roce 2006 jako nápad dvou kamarádek Julie a Elizabeth, které si otevřeli své první studio v Upper West Side. Dnes vlastní celkem 25 studií po celých Státech a plánují do roku 2015 otevřít 50 až 60 studií po celém světě. Soul Cycle je prostě obrovský hit, který dostane každého v jakémkoliv věku. Nejmladšímu vyznavači tohoto cvičení je pouze 12 a nejstaršímu už 78 let. Tudíž vymlouvat se na věk je zbytečné zkoušet.

 Duševní probuzení cvičením

Lekce tohoto už spíše kultu, než cvičení stojí v nejlepším manhattanském fitness centru kolem 34 dolarů, což z něj dělá asi jedenu z nejdražších lekcí na světě. Toto cyklistické posilování v tělocvičně je založené nejenom na posilování svalů, ale zejména na motivování lidí za zvuků momentálně nejhranějších hitů a řevu charismatických instruktorů. Výsledkem tohoto mixu je vznik nejoblíbenějšího skupinového fitness cvičení po celém New Yorku. Správná motivace je základní a nejhybnější síla, což si právě instruktoři Soul Cyclu uvědomují. Proto, až se jednoho dne na hodině tohoto cvičebního hitu ocitnete, nebuďte překvapení, když na vás instruktor bude řvát „ Pokud chcete sexovat za světla, musíte přidat v jízdě ve tmě“ nebo „ Pokud si myslíte, že máte na to žít svůj vysněný život, přidejte si další zátěž“. Jak přiznávají jedni z nejoddanějších cvičenců, tento způsob motivování při cvičení, má neskutečně velký vliv na jejich výkony. Právě proto je asi zájem o tyto hodiny tak vysoký a rezervace na hodiny Soul Cyclu jsou během pár minut beznadějně rozebrány.  Mnoho nadšenců nemá problém kvůli rezervaci utéct z porady, jen aby se dostali včas do kanceláře a stihli si obsadit místečko na ranní hodině.

Motivovat a posouvat dál

Posilování a zlepšování fyzičky je jenom taková bokovka, o kterou jde vlastně jenom tak jako. Hlavní náplní a cílem trenérů je pozvednout duši svých cvičenců, dát jim životní inspiraci a podklady k vytváření si snů, kterých by chtěli dosáhnout. Spálené kalorie a vyrýsované svaly jsou prostě jenom takový bonus. Hecování lidí instruktoři dosahují skrze mantry. Například: „ Šlapejte tak, jako by Vám šlo o všechno v životě, na čem Vám záleží“. Ve světě, kde jsou lidé posedlí neustálým zlepšováním, zdokonalováním a posouváním se dopředu to na člověka prostě musí udělat dojem a nutit ho k neskutečným výkonům. Poté se není čemu divit, když někteří se Soul Cyclu nemohou nabažit a potřebují cvičit každý den.

Kontakt