Jaké módní hity přinese podzim 2014?

23.09.2014 13:44

Léto je definitivně pryč a obchody už dávno zaplnila podzimní móda. Jaké jsou aktuální módní trendy letošního podzimu? Podzimní móda klade mnohem vyšší nároky zejména na období spojené s nevlídným a proměnlivým počasím. Není snadné obléknout se trendy, teple a ještě nepromoknout.

Červená to musí být

Ačkoliv máme podzim spojený s šedými a nenápadnými barvami, zvolte raději něco veselého. Červená barva na podzimním oblečení je pro letošní rok zkrátka nutnost.

Mezi další oblíbené barvy tohoto podzimu patří růžová, zelená, vínová, modrá, khaki, fialová. Jednotlivé barvy mezi sebou můžete jednoduše kombinovat.

Nestárnoucí móda 60. Let

Retro styl jsou stále více oblíbený a jinak tomu není ani u současné podzimní módy. Návrháři hledají inspiraci v 60. letech minulého století. Dominují tedy zejména sukně, kozačky až ke kolenům či do půlky lýtek. Kabáty s přezkami už jsou minulostí, nyní se nosí takzvaný „županovitý“ střih s nedbale uvázaným páskem kolem pasu.

Vyzkoušejte pletáž

Dalším obrovským hitem současné módy je takzvaná pletáž. Jde o jemné materiály, které jsou nápadně podobné látce, vypadají, jako by byly vyrobeny z vaty. Pletené oblečení je nejen módní, ale také velice praktické, neboť zahřeje. A pozor, nenosí se pouze pletené svetry, šály, rukavice a čepice, ale také sukně, ponča, šaty a dokonce i kalhoty. Svetry můžete zvolit v jakékoliv délce, ale obecně platí, čím delší, tím lepší. Klasiku a eleganci přinášejí norské vzory. Módní jsou také extrémní roláky, ve kterých se vám doslova ztratí hlava.

Vrstvěte, co nejvíce to jde

Módní guru radí, nepořizujte si dvě teplé vrstvy, ala raději více tenčích a vrstvěte. Zapomeňte na nudné a nenápadné části oděvů, pečlivě skryté pod bundou či kabátem. Naopak spodní vrstva by měla být nejdelší. Navíc můžete volit různé barvy, fantazii se meze nekladou. 

Kontakt