Jedinečné obklady z přírodního kamene a dalších materiálů

10.10.2014 13:41

Úžasným prvkem do interiéru i exteriéru je zcela jistě přírodní kámen, používaný ve stavebnictví odedávna. Stojí sice poněkud více, ale je opravdu stylový. Mnoho lidí uvažuje při stavbě nebo rekonstrukci o kamenných prvcích, ovšem je zde otázka, zda zvolit kámen přírodní, nebo spíše umělý? Oba mají dobré vlastnosti, ovšem pokud chceme, aby ten umělý vypadal autenticky, musíme zvolit opravdu špičkovou kvalitu. Kámen se hodí snad všude a dobře se kombinuje s ostatními materiály, jak umělými, tak i přírodními. Můžete si s ním obložit stěny, fasádu, krb, schodiště, terasu nebo schody. Ovšem možných variant je mnohem více.

Odolný přírodní i umělý kámen

Kámen je nejen krásný, ale i velice funkční a praktický. Předností je i odolnost a trvanlivost. I umělý kámen může být pěkný a trvanlivý. Vyrábí se z betonu, a dokáže napodobit snad každý druh, třeba žulu, pískovec, břidlici, opuku nebo travertin. Existuje mnoho barev a variací, a možných kombinací, třeba se dřevem nebo kovovými prvky. Životnost dekoračních obkladů z umělých kamenů může být téměř stejná, jako u kamenů přírodních, záleží na kvalitě materiálu a preciznosti provedení.

Péče o obklady prodlužuje životnost

Ať už máte doma obklady z kamene, dřeva nebo některých imitací, velmi důležitá je vždy péče o ně. Některé jsou takřka bezúdržbové, jiné je třeba impregnovat a jinak upravovat. Samozřejmé je také pravidelné čištění a otírání prachu, především u takových obkladů, které mají hodně záhybů a spár.

Dekorace i skvělá funkce

Dekorační přírodní a umělé obklady se hodí do moderních i klasicky laděných domácností, můžete je snadno použít také ve své pracovně či kanceláři. Zvolte si sami takový materiál, který se vám bude líbit a který zapadne do vašeho domu nebo pracovních prostor.

Kontakt