Moderní bytový textil

20.05.2014 13:09

K zařízení domácnosti, ale i dalších interiérů neodmyslitelně patří také správně zvolený moderní bytový textil. Ten dokáže zdůraznit další prvky architektury, jako stínidla, osvětlení, vázy a dekorační květiny, nebo je jejich skvělým podkladem. Bytové textilie a dekorace to jsou především:

·         Potahy na polštáře a ložní povlečení

·         Ubrusy a dečky

·         Různé obaly na kapesníky a další doplňky

·         Estetické a designové dekorace

·         Deky a povlaky na sedací soupravy

Zdobné prvky

Je toho samozřejmě mnohem více, existuje i specifický textil do interiéru, různě zdobený a nabízející nevšední prvky. Dokonce si můžete pořídit některé látky, které si pak sami dekorujete pomocí nejrůznějších technik, ať již se jedná o batikování nebo vyšívané vzory. Šikovnější hospodyňky nebo i hospodáři si takto můžou dozdobit vlnu, bavlnu, krep či lněnou tkaninu rovněž šperky a dalšími zdobnými prvky.

Zlato a stříbro

U moderního bytového textilu vedou dnes výrazné barvy duhy a přírody, ale také lesklé barvy kovů. Například k váze pro stříbrný design se rozhodně bude hodit podobně sladěný ubrus nebo podkladová dečka. Naopak kupříkladu u svíček pro zlatý design si vyberete jaksi přirozeně zlatý podklad.

Rozhoduje celkový koncept vaší domácnosti

Opět ovšem rozhoduje celkový koncept domácnosti, je tedy třeba bytový textil přizpůsobit. Základem jsou barvy stěn, pokud jsou třeba bílé, nebudou se vůbec hodit podobně světlé látkové doplňky. Kontrast by měl být zachován, ať se vám ozdoby neztrácí v podkladu. Dobré je také vzít v úvahu barvu koberců a nepochybně i nábytku. Zapomenout nelze ani na takové zdánlivé drobnosti, jako jsou nástěnné hodiny nebo provedení dveří.

Zdravé a přírodní textilie pro náročné

Pro opravdu náročné a pro chudáky alergiky jsou nabízeny zdravotně nezávadné textilie do interiéru, podobné těm, které v současnosti dominují také na trhu s oblečením. Jsou to třeba kašmírská vlna, bambus nebo norská vlna merino.

Kontakt