Moderní domácnost s bytovým architektem

04.05.2014 12:17

Nebojte se využít pomoci bytového architekta, pokud rekonstruujete nebo realizujete nový byt nebo dokonce celý domek. Ve věci dokonalého sladění interiéru není každý profesionálem a je zde třeba znát nejen správné pracovní postupy, ale samozřejmě také nejnovější trendy a koncepty domácností, nacházející oblibu u uživatelů a ocenění u zkušených bytových návrhářů.

Důležité prvky bytové architektury

Bytová architektura, která má být moderní, by také měla vykazovat určité prvky a ty by měly mít vlastnosti, korespondující spolu navzájem. Těmi jsou především:

·         Koncept- celkový vzhled a funkčnost, často podle určitých stylových pravidel

·         Barva- velice důležitý prvek, barevně by měly být sladěny stěny i podlaha, společně s dalšími prvky

·         Nábytek- opět barevné sladění se zbývajícím interiérem, volba správných a vhodných materiálů

·         Světlo- opět prvek, na který se nesmí zapomínat, také o správné světelné podmínky se postará kvalitní projekční kancelář

Jaké barvy jsou dnes moderní

Se společností, nebo studiem, které se zabývá vytvářením interiéru, vždy pečlivě konzultujte jednotlivé postupy, bytový designér vám doporučí také vhodné barvy. Velmi moderní jsou dnes křiklavé barvy, například zářivě fialová nebo oranžová. Tyto odstíny pak jsou zpravidla na světlém podkladu barvy bílé nebo šedé.

Slohy bytové architektury

Stejně jako je tomu u klasické architektury, i u té bytové lze využít již daných konceptů, které se osvědčily. Stále jsou populární takové funkční styly jako:

·         Viktoriánský
·         Koloniální
·         Americký
·         Indiánský
·         Japonský
·         Rustikální

Stylová zábava při tvorbě interiéru

Není žádnou novinkou, že architektonické studio dnes již dokáže vytvořit hyper moderní interiér, který využívá takových prvků, jako jsou centrální vysavače a odsávače či ventilátory, topení ze zemského jádra, nebo solárních panelů. V kombinaci s moderními plastikami, obrazy a jinými uměleckými artefakty a samozřejmě s dostatečným finančním zázemím, tak může být realizace bytu spíše stylovou zábavou.

Kontakt