Moderní pohovky – dominanta vašeho obýváku

11.01.2015 12:06

Pohovky představují základní nábytek každého obývacího pokoje. Bez pohovky si málokdo z nás dokáže svůj byt vůbec představit. Jaké sedací soupravy jsou moderní a zároveň pohodlné? Moderní trendy udávají jasný směr, přesuňte sedačku více do prostoru a ne ke zdi. Pokud chcete, aby sedací souprava poskytla pohodlí celé rodině i návštěvám, je třeba zvážit rozměry sedací soupravy. Nabízí se několik možností.

Kvalita, velikost a pohodlí

Každý z nás si přeje mít byt jako ze škatulky. Samozřejmě důležitým hlediskem je vzhled, ale nelze opomíjet ani na pohodlí. Nejvíce parády udělají sedačky z kůže. Kůže přináší mnoho výhod, protože nejenže jsou krásné, velmi dobře se udržují a mají dlouhou životnost. Určitou nevýhodou je jejich cena, která je poněkud vyšší.

Máte malý byt a počítáte doslova každý centimetr? Sedací soupravy dokážou snadno plnit funkci úložného prostoru. Sedačky s úložným prostorem vám mohou hodně pomoci. Velmi praktické jsou také rozkládací sedačky, ze kterých lze snadno udělat lůžko navíc. Můžete jej využít pro návštěvy nebo další příležitostné spaní.

Klasika nikdy nestárne

Pokud nepatříte mezi vyznavače aktuálních designových trendů, zůstaňte u klasiky, která nikdy nezestárne. Klasické sedací soupravy se vyznačují zejména zdravým sezením a pohodlím. Právě pohodlnost je to hlavní, co každý z nás potřebuje. Na pohovce si chceme především odpočinout a načerpat nové síly.

Rady, které pomohou

Doporučujeme zachovat určitý prostor kolem sedačky. Často je výhodnější koupit menší pohovky a doplnit ji křesly. Samotná sedačka působí poměrně stroze. Praktické může být také taburet, který se hodí jako podnožka nebo místo navíc.

Více než barevnému provedení věnujte pozornost typu povrchové úpravy. Hodně záleží na tom, zda jsou v bytě pouze dospělí, nebo malé děti. Pokud máte děti, pořiďte sedačku, kterou lze snadno čistit. 

Kontakt