Nejnovější zprávy z realitního trhu v USA = vzrůst cen

25.03.2015 13:06

Růst cen domů v metropolitních městech v USA vzrostl ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Průměrná cena stávajících rodinných domů a nemovitostí USA vzrostla v 120 z 149 metropolitních městech na základě uzávěry ve třetím čtvrtletí ve srovnání se stejným čtvrtletím v roce 2011, zatímco 29 oblastí měl pokles cen. Toto vše má závislost na poptávce a nabídce na současném realitním trhu.

Nabídka nemovitostí v USA

Nabídka nemovitostí v USA má postupně sestupnou tendenci od rekordních čísel v létě roku 2007. V letošním roce se poměr nabídky a poptávky po rodinných domech začal stabilizovat, což vedlo k trvalému oživení cen domů. Očekává se docela normální zhodnocování v roce 2013. Mohlo by dojít k cenovému navýšení, pokud stavitelé nezvýší nabídku, která by vyhovovala potřebám rostoucí populace v USA.

Jak investovat

Rozborem příjmů rodin v metropolitních městech USA docházíme k závěru, že obyvatelé měli větší přebytek financí, tudíž byli schopni zaplatit zálohově platby pro pořízení hypoték. Celostátní průměrný příjem byl $61,700 ve třetím čtvrtletí. Nicméně, na nákup nemovitosti v USA, kde by kupující musel platit 5 procent akontací/zálohově platby potřebuje pouze příjem $40,900. S 10 procenty platby předem, by požadovný příjem stačil $38,700, zatímco na 20 procent akontace je nutný minimální příjem $34,400. Toto jsou pouze čísla ze statistiky. Realitou zůstává, že bankovní úřady stále požadují minimálně 20% akontaci, což je pro většinu obyvatel stále nedostupné. Proto využívají možnosti koupit nemovitost na splátky od privátních investorů.

Na Středozápadě, tedy v místě, kde se uskutečňuje velké množství transakcí, stávající prodej investičních nemovitostí vzrostl o 5,2 procenta ve třetím čtvrtletí a je o 17,8 procenta vyšší než před rokem.

Kontakt