Objevte kouzlo nezávislého topení do vašeho vozu

04.04.2017 09:28

Nezávislá topení Webasto jsou odpovědí na otázku, jak v zimě udržovat interiér automobilu v konstantní teplotě. V zimě totiž jezdíte autem stejně často jako jindy a komfort předehřátého vozu vám jednak zvýší pohodlí při jízdě a jednak dokáže ušetřit i čas, který byste jinak strávili škrábáním jinovatky nebo čekáním, až se automobil vyhřeje. Stačí vám k tomu jen dopředu si nastavit požadovanou teplotu a nezávislé topení vše vyřeší za vás.

Nezávislé topení vás chrání

Nezávislá topení Planar mají kromě komfortu tepla také další rozměr. A to bezpečnostní. Je dokázáno, že v zimě dochází k většině dopravních nehod v prvních 15 minutách jízdy. Řidiči mají v tu dobu sníženou viditelnost (zamrzlé sklo), menší pohyblivost (sedí v bundě či kabátu) a věnují se spíše tomu, jak se co nejrychleji zahřát než samotnému řízení. Nezávislé topení dokáže s těmito problémy bojovat. Zároveň se podílí na šetření paliva a motoru, s předehřátým motorem se jezdí přeci jenom lépe. V neposlední řadě jej ocení každý, kdo v zimě často trpí nachlazením, topení výrazně snižuje jeho pravděpodobnost.

Jak to funguje?

Praktické používání nezávislého topení Defa je velmi snadné. S pomocí jednoduchých ovládacích prvků – buď ovladač topení umístěný přímo v interiéru vozidla, nebo malá dálková vysílačka – si předem nastavíte teplotu, které má interiér vozu dosáhnout a také čas, v němž jej požadujete. Co se technologické stránky týká, existuje dvě řešení nezávislého topení do automobilů. Teplovodní varianta je komplexnější, a kromě prostoru pro řidiče a jeho spolucestující předehřívá také motor a zabraňuje tím studeným startům, které mu škodí. Druhou možností je teplovzdušné topení, které pracuje s výměníkem tepla, který vhání do systému topení teplý vzduch.

Kvalita, kterou doceníte

Topení do automobilů, které zde popisujeme, pochází od předních světových výrobců, a především odborníků na tuto oblast. Pokud se rozhodnete pro koupi nezávislého topení Eberspächer či jiných, výše zmíněných značek, můžete se těšit na vysokou kvalitu, dlouholetou výdrž a spolehlivost.

Kontakt