Paralyzéry a další vychytávky pro vaši sebeobranu

22.02.2016 09:07

Doba se nám nějak nelepší, stále je třeba mít se na pozoru, dnes možná více, než kdykoliv dříve. Pro takové účely se nejlépe hodí paralyzéry, elektrické obušky a pepřové spreje, které jsou již zbraněmi, ale neublíží natolik, aby došlo k ohrožení života. Jejich výhoda spočívá ale také v tom, že si je můžete snadno uložit do kapsy.

Kapesní a jiné paralyzéry

Paralyzéry do kapsy jsou výborně skladné, přitom vám ale můžou klidně i zachránit život. Budete je mít vždycky při ruce, takže pro vás nebude žádné nebezpečí až takovou hrozbou.

Najdou se ale také speciální paralyzéry, které nejsou na ochranu proti člověku, ale proti některým zvířatům. Poměrně běžně se dnes již vyrábí paralyzéry a pepřové spreje na psy. Pokud se pak chystáte na náročnou výpravu do divočiny a do drsných končin, přibalte si klidně elektrický obušek na divokou zvěř.

Pepřové spreje

Pozastavme se na chvíli u pepřových sprejů, se kterými se budete cítit rovněž mnohem více bezpečně. Dnes se vyrábí kapesní pepřové spreje, většinou uložené v kvalitních pouzdrech. Dejte pozor při zacházení s nimi, aby se vám nestala ta nepříjemnost, že sprej stříkne do vašeho obličeje. Nikdy tedy nevypouštějte směs proti větru, proti očím, ale pouze proti nepříteli, s tím, že natáhnete co nejvíce ruku.

Existují pepřové spreje na medvědy, na psy i na lidské protivníky, takže můžete být připraveni v podstatě na každou situaci. Také ale můžete zvolit jakýsi univerzální sprej, hodící se na více typů nebezpečenství.

Další pomůcky pro sebeobranu

Některé pomůcky pro sebeobranu se mohou na první pohled jevit jako neškodné, ale opak je pravdou. Kromě různých kapesních nožů, které ale už mohou být dosti nebezpečné, se využívají také obušky na sebeobranu, boxery a jiné drobnější zbraně. Také taktická pera plní spolehlivě tento účel, navíc samozřejmě také píšou.

Zvolte si takové gadgety a vychytávky, které vám budou nejen slušet, ale také vás ochrání a dodají vám neustálý pocit bezpečí. 

Kontakt