Petrolejové lampy jako krásná dekorace

30.01.2015 12:52

Petrolejové lampy jsou pořád v kurzu, o tom není pochyb. Nejsou jen zastaralým typem svícení, mohou se stát v interiéru také stylovým doplňkem. V současné době najdete spoustu různých typů takovýchto lamp, vždy mají určitý charakteristický tvar a jsou vyráběné z různých materiálů. Je jen na vás, zvolit si takové provedení, které dokonale zapadne do vašeho interiéru. K petrolejovým lampám můžete také snadno zakoupit vhodné příslušenství.

Dekorativní lampy do interiéru

Dekorativní petrolejové lampy jsou doslova stvořeny k tomu, aby zdobily váš interiér, samozřejmě jsou také funkční, takže dokážou velmi intenzivně svítit. Pokud hledáte nevšední a rustikální prvky do domácnosti, právě dekorativní lampa může ideálně doplnit další prvky.

Keramické lampy

Dalším typem, který je v poslední době velmi oblíbený, jsou keramické petrolejové lampy. K dispozici je spousta různých tvarů a barevných provedení. Tyto lampy vypadají velmi naturálně, hodí se do všech moderních interiérů, kde chcete nejen svítit. Tento druh svícení má nesporně svůj zvláštní styl.

Reflektorové lampy

A pak jsou tu petrolejové lampy s reflektorem. Tato výborná pomůcka dokáže znásobit intenzitu světla, odráží ho do prostoru. Je to skutečná klasika, na kterou si budete možná pamatovat pouze ze svých dětských let. Díky reflektoru budete mít velmi úsporné svítidlo, vhodné třeba na chatu nebo do rustikálně řešeného domu či bytu.

Plechové lampy

Plechové petrolejové lampy jsou velmi známou podobou těchto svítidel. Jsou to vlastně klasické lucerny. Především jsou vhodné na chatu a do rekreačních zařízení, můžete je využít také v kůlně nebo ve stodole. Dají se jednoduše zavěsit, zapalování kahanu probíhá po odklopení krytu. Tyto lampy jsou považovány za velmi bezpečné, požáru se nemusíte obávat, stačí jen správná manipulace a pravidelné čištění. 

Kontakt