Podlahové topení a co k němu patří

07.12.2015 09:26

V případě, že nevíte, jaký způsob vytápění si pro váš rodinný domek či byt zvolit, nechte se přesvědčit, že teplovodní podlahové vytápění je tím ideálním způsobem právě pro vás. Finanční úspora, příjemné teplo od nohou, jednoduché připojení k jakémukoliv zdroji tepla. To jsou slovní spojení, která by vás měla přimět dát podlahovému topení šanci.

Kvalita vždy na prvním místě

V první řadě je zapotřebí zmínit, že podlahové topení není žádným nováčkem na trhu. Je prověřeno roky zkušeností, jedná se tedy o velmi kvalitní záležitost. Materiál pro podlahové topení je základem pro správnou realizaci tohoto typu vytápění. Nabídka teplonosných plechů, fixačních prvků či různých příměsí do betonu je široká a zajistí spolehlivé a efektivní fungování podlahového topení. Hovoříme-li o kvalitě, samozřejmostí je spojení této vlastnosti a podlahových rozdělovačů. Pro připojení vícevrstvého potrubí se používá svěrné šroubení v různých velikostech.

Ekonomická úspora

Ponechme nyní stranou technické záležitosti a přejděme k zásadním výhodám podlahového topení. Věřte nebo ne, může mít pozitivní účinky na vaše zdraví. Vzhledem k faktu, že s podlahovým topením dochází k lepší cirkulaci vzduchu v místnosti, udržuje se v něm méně prachových částic a menší počet alergenů. Dalším pozitivem je samozřejmě ekonomická nenáročnost. Při použití oběhového čerpadla v té nejlepší energetické třídě a správném používání regulace a termostatu můžete ušetřit až několik procent energie.

Slastný pocit, to je oč tu běží

Vytápění za pomocí potrubí v podlaze je natolik variabilní, že lze připojit k jakémukoliv zdroji tepla. Ideální variantou je použití plynového kondenzačního kotle. Jeho hlavní přednost, tedy dvojité spalování energie, vám dokáže každý rok ušetřit zajímavé peníze. V neposlední řadě se nelze nezmínit o pocitu, který podlahové topení poskytuje. Ono totiž rčení "nohy v teple" má něco do sebe. Teplo, které se k našemu tělu dostává zespodu, je totiž o hodně příjemnější než to, které k nám proudí například od radiátorů. Na tuto kartu sázejí výrobci podlahového topení nejvíce.

Kontakt