Poradenství s energií není jen trendem

19.05.2016 11:08

Existují společnosti, které se zabývají energetickými audity, a samozřejmě také poradenstvím v tepelné energetice. Tyto služby ocení nejen podnikatelé, ale také například obce a města nebo různé instituce a úřady. Každý potřebuje znát ty nejlepší ceny a také některé náležitosti, které souvisí s legislativou.

Legislativní poradenství

Rozhodně byste měli znát současné právní předpisy pro hospodaření s energiemi, kterých není málo a někdy můžou být omezující až frustrující. Pokud si ale zvolíte třeba služby slovenské společnosti Energoslužby Chránené Pracovisko, tyto starosti se přenesou na jejich hlavu, a vy se již budete moci věnovat nejrůznějším podnikatelským aktivitám pěkně v teploučku. Legislativní poradenství vám zajistí hladký chod celého podniku.

Studie a analýza

A jak vlastně takové poradenství v oblasti energetiky probíhá? Nejprve by měla přijít řádná energetická analýza a optimalizace je pak následným krokem. Celý provoz a vytápění bude nastaveno tak, aby bylo efektivní, ale zároveň úsporné.

Nákup energie

Také poradenství při nákupu energie se vyplatí, uděláte si velmi ucelený obrázek o cenách na trhu a vyberete pro vás buďto tu nejnižší, nebo takovou cenu, která zaručuje také kvalitu média, které budete při vytápění nebo při dodávce elektřiny využívat.

Projekty pro firmy i pro obce

Součástí nabídky služeb firmy ECP jsou také návrhy projektů zaměřených na efektivitu při používání energie. Ty mohu být zaměřeny na firmu, ale také například na menší i větší obce. Mezi takové rozsáhlejší projekty patří například návrhy úspor energií pro obce a města. Může se jednat rovněž o správu místních distribučních soustav tak, aby pracovaly pokud možno co nejúsporněji, při tom s efektem. Poradenství v tepelné energetice se dnes nesporně vyplatí a stále více občanů se obrací na takové společnosti, které dokážou pomoci.

Kontakt