Prověření vozu při koupi- progresivní služba

10.06.2015 14:14

Každý, kdo někdy kupoval auto, ví, že není vůbec žádný problém naletět. Kupříkladu otázka: jak poznáme bourané auto, je pro někoho zcela neřešitelná.  To neplatí jen pro samotného prodejce vozu, ale také pro autobazary či jiné prodejny, které mají různé finty, kterými dokážou zákazníka tak trochu „oblbnout“. Někdy je auto upravené jen na první pohled a bez zkušené pomoci jednoduše nepoznáte, že není právě zdravé. Poruchy se samozřejmě mohou projevit také až po nějakém čase. Jak tomu zabránit? Jak koupit auto dobře a chytře?

Nová a progresivní služba

Novou službou, která se postará právě o kontrolu ceny ojetého vozu a o kontrolu odpovídajícího stavu, je technik, který vám v tomto poradí. Jednoduše si ho objednáte s pomocí telefonu nebo internetu, a on dorazí až na místo prodeje automobilu. Ne každý má známého nebo příbuzného, který je zkušeným automechanikem. A co vše taková osoba kontroluje?

·         Prověření stavu tachometru

·         Zjištění, zda bylo vozidlo bourané

·         Kontrola technických nedostatků

·         Kalkulace investic

·         Ověření odpovídající ceny vozidla

Pokud budete svůj nový vůz kupovat tímto způsobem, tedy využijete pomoc pro prověření technického stavu automobilu, zakoupíte odpovídající model, za odpovídající cenu. Možná se pak budete v bazaru velice divit, těch závad, bohužel nepřiznaných, může být opravdu hodně.

Kolik to bude stát?

Nová služba, při které využijete technického zhodnocení, může být zaměřena na kontrolu ceny ojetého vozu, stejně jako na výpočet investice do konkrétního ojetého vozu. A kolik zaplatíte? Většinou nabízí společnosti tuto službu pro motoristy komplexně od 1500 korun až do dejme tomu 3000 kč. Vždy ale záleží na konkrétním automobilu, rozsahu kontroly a také na cestovních výdajích. Přece jen za vámi musí technik často cestovat z velké dálky.

Kontakt