Seznámení s kitingem

07.01.2015 12:24

Kiteboarding nebo kiting je relativně nové odvětví, nikoliv disciplína samotná. Ono je to totiž více disciplín v jednom, které spojuje především křídlo, nebo také drak, který využívá vzdušných proudů k vlastnímu pohybu, ale také k usnadnění pohybu vašeho. První možností, která je pro každého a je velmi jednoduchá, je zakoupení pouhého kite křídla, tedy draka. S tím můžete různě běhat a cvičit, při čemž je to veliká zábava. Někteří draci mají takovou nosnou plochu, že dokážou nadnášet. Záleží samo sebou na síle větru a také tíze dané osoby. Většinou jsou tito létající draci vhodní pro děti od 12 let, ale existují i menší formy pro ty nejmenší ratolesti.

Kite je zábavou pro celou rodinu

Zábavu si může s kite křídlem užívat celá rodina nebo sportovci, kteří by si rádi tak trochu zpestřili svou adrenalinovou kratochvíli. Zde lze využít draka k již zmiňovanému tahu, tedy jako přídavný pohon. Díky drakovi se vám podaří při dobrém větru dokonce jízda do kopce, což oceníte především na sjezdovce. Není žádným tajemstvím, že právě snowboardisté volí tuto zábavnou pomůcku v zimním, ale i letním období, kdy na místo klouzavého prkna zvolí desku s kolečky- Mountain board.

V čem je hlavní plus?

A v čem je tedy onen zakopaný pes? Proč si takového kite draka s prknem nebo bez prkna zakoupit? První devízou je možnost cvičení, pohybu a posilování s powerkitem, tou další pak nepochybně možnost obřích skoků nebo dokonce letů. Ti nejlepší kiteři na prknech, dokážou létat i přes 50 metrů daleko a velmi velmi vysoko.

Je kiting nebezpečný?

Kiting je hlavně o velkých skocích a poletování v jakýchkoliv podmínkách, tedy na suchu, ve vodě, i na sněhu. To znamená, že je to sport velmi pestrý a pochopitelně může být nebezpečný. Zde ale záleží na výběru draka i desky, závisí to také na věku a poučenosti, zajisté také na zkušenostech. Začněte tedy zlehka, jen tak bez prkna, naučte se ovládat svého draka a postupně se staňte zkušeným kiterem.

Kontakt