Strojní omítky nabízí mnoho plusů

22.07.2014 09:43

Zapomeňte na omítání zdiva, které se provádí ručně. Je to velice namáhavé a i pro ty nejzručnější zedníky poněkud pracné. Zvolte raději modernější způsob, kterým je strojní omítka. Takové typy omítek jsou dnes nejen moderní a nejsou jen pouhým trendem, stále více se ukazuje, že oproti omítkám klasickým, jsou jednoduše mnohem lepší.

Míchací stroj zajistí jednolitost směsi

První výtečnou vlastností je možnost dokonalého mísení, které umožňuje míchací stroj. Ten je zpravidla umístění venku, před objektem a nikterak nezavazí. Celá betonová směs, která je posléze tlačena do hadice a tou nanášena na zeď, je vskutku jednolitá a její promísení je dokonalé. Nebudou tak vznikat na stěně ani mapy, ani šmouhy nebo podobné náznaky nekvalitně namíchané směsi.

Rychlá realizace, kterou oceníte

Dále jsou strojové omítky samozřejmě mnohem rychlejší, většinou jsou hotové do jednoho jediného dne, nebo pár dnů. Není třeba ani tolik pracovníků, pouze obsluhy míchacího stroje a foukací hadice. Díky rychlejší instalaci samozřejmě následně velmi podstatně ušetříte, především za placení pracovních sil.

Zdravotní nezávadnost je nutností

Nutností je také zdravotní nezávadnost, a to nejen pro děti, ale také pro dospělé. Dnes se již vyrábí výhradně nezávadné strojní omítky, ovšem můžete narazit také na pochybné směsi od neznámého výrobce. V takovém případě se dokonale informujte, nebo raději nekupujte. Spolehněte se pouze na tradiční a prověřené výrobce směsí na omítku.

Odolnost

Takto vzniklé omítky jsou samozřejmě také vysoce odolné a díky kvalitním materiálům ve směsi vynikají i pružností. Spojení těchto charakteristik znamená ve výsledku jediné: dlouhou životnost, odolnost proti poškrábání a většímu mechanickému poškození. Strojová omítka se jen tak nezačne loupat, je rovněž vysoce odolná proti vlhkosti.

Kontakt