Stylovost dámských a pánských hodinek se cení

13.05.2016 09:56

Pokud se chystáte ke koupi hodinek, ať už sami pro sebe nebo jako dárek, měli byste si pamatovat, že hodinky není dobré v žádném případě vybírat jen podle nízké ceny a praktičnosti, ale měly by vyhovovat i svým vzhledem a svými funkcemi. Vzhled hodinek by měl odpovídat zejména stylu a příležitosti. Týká se to jak dámských hodinek, tak pánských hodinek. U dětí se stylovost dětských hodinek většinou neřeší. Ještě snad tak hodinky pro dívky mohou tvořit výjimku.

Dámské hodinky by měly odrážet linii obličeje

Vzhledem k tomu, že ženami jsou hodinky považovány za módní doplněk, vždy by měly při jejich výběru pamatovat na příležitost, styl, linii (tvar), velikost, délku rukou a umístění.  Velmi důležitý je tvar hodinek, zejména dámských hodinek s páskem nebo dámských hodinek s náramkem, ve kterém by se měly objevit linie obličeje. Pokud žena patří například mezi takzvané "oblinky" rozhodně by měla volit hodinky oblých tvarů. Pokud patří mezi “hranatky”, jedinou správnou volbou jsou hodinky hranaté.

Roli hraje i velikost zápěstních kůstek

Dalším měřítkem pro správný výběr hodinek je velikost kostry zápěstí.

●     Pokud je zápěstí a postava drobnější, je vhodné sáhnout po drobnějších hodinkách. Na útlé ruce vypadají těžké hodinky nepřirozeně, jako by chtěly ruku zlomit.

●     Na mohutné silné ruce zase drobounké hodinky zdůrazní statnost ruky a její velikost.

Toto doporučení se týká jak pánských hodinek, tak i dámských hodinek, včetně hodinek na krk nebo kapesních.

Kdy nosit plastové sportovní hodinky?

A jedno doporučení na závěr: nikdy nenoste plastové sportovní hodinky k elegantnímu kostýmu, šatům, obleku, společenskému či profesnímu oblečení. Pokazíte tím celkový dojem i přesto, že sportovní hodinky z internetového obchodu kooine.cz jsou prostě dokonalé. Noste je při vhodných příležitostech.

Kontakt