Vánoční dekorace: Letos vládne bílá s černou, červená a stříbrná

17.12.2014 18:03
Pokud chcete skutečně bílé Vánoce, nespoléhejte na to, že vám je nadělí počasí. V posledních letech je bohužel již skoro zvykem, že v období Vánoc moc sněhu není anebo spíš žádný. A letos je tomu zrovna tak. Není nic jednoduššího, než si je vyrobit alespoň u vás doma!
Bílá je tradiční barvou provázející Vánoce. Díky ní si můžete doma sami vyrobit pocit zasněžené, jinovatkou a ledem pokryté krajiny a dekorace.
 
Zabavte o vánocích děti
Pokud máte děti, zabavíte se i s nimy. Dejte jim za úkol vystřihnout z papíru obyčejné „sněhové vločky“ a ty poté rozmístěte po celém bytě. Na sváteční stůl, ale i na komodu nebo parapet se bude hodit  kovový stříbrný stromeček s rolničkami a okolo můžete rozmístit bělostné andílky.
Milujete vše, co je, anebo alespoň se jeví jako, staré? Vánoce ve stylu Vintagelover kombinují bílou a černou, což zcela odpovídá letošním trendům. Libují si v jednoduchosti, která ale umí být velmi krásná. 
Kombinujte barvy
 Kombinace bílé a červené se hodí do dalšího letošního trendu, a tím je venkovský styl. Pokud takové ozdoby na stromeček chcete, není nic těžkého si je vyrobit. Ostatně na internetu či na různých e-shopech se dá najít všechno. Velmi luxusní je i kombinace bílé a zlaté barvy se třpytivými doplňky. Přesně takový adventní svícen si můžete hravě vyrobit u vás doma  a může dominovat vánoční výzdobě stolu. Jestli vám bílá nepřijde dost blýskavá na to, aby se stala součástí slavnostní vánoční výzdoby, zvolte stříbrnou, klidně i v kombinaci s měděnou.
Efektní variací barev je bílá a přírodní materiály a barvy několika odstínů hnědé, měděné – no prostě podobné, jako je košík z dílny firmy Dekorační vazby. Pokud vás neděsí pomyšlení na umělý stromek, pak vás možná osloví bílá borovice, které to bude slušet v moderním interiéru. Ve stylu letošních trendů se nebojte na ni dát černé třpytivé ozdoby. 
Nezapomeňte na balkon či zahradu
 I v truhlíku můžete využít bílé, stříbrné a přírodní dekorace. Opravdu nádherně vypadají nazdobené balkony svítící nejrůznějšími barvami. Stačí koupit o jeden řetěz se světýlky navíc a omotat ho kolem balkonové římsy. A jak vyzdobit vaši zahradu? Řiďte se heslem - méně znamená více. Velkou inspirací vám mohou být nejrůznější dekor pořady nebo časopisy, a dokonce i v některých filmech jsou zajímavé nápady, které podnítí vaši fantazii. 

Kontakt