Vaše ratolest si zaslouží hlavně kvalitní dětské oblečení

09.06.2015 10:27

Dětský pokoj lze přirovnat k bytu v bytě. Malý prostor dětského pokoje totiž slouží k přípravě do školy, na odpočinek, spánek, na odkládání šatů a dalších věcí. Pokud ho chcete zařídit příjemně i účelně, je třeba barvy, tvary a materiály, které dítě obklopují, vybírat promyšleně. To se samozřejmě týká i dětského bytového textilu.

Dítě potřebuje své místo, kde by si psalo úkoly a učilo se, ale zároveň musí mít doma svou oddechovou zónu - ať už je to prvňáček, nebo teenager. Kromě postele a stolu potřebuje místo na odkládání knih, hraček a školních potřeb.

Vlastní koutek a úložné prostory nesmí chybět

Dospělí mají na své potřeby a věci zpravidla několik různých místností, dítě se se vším musí vejít do jedné.

V mnoha případech však dokonce nemůže rodina přidělit dítěti ani vlastní pokoj. Přitom podle odborníků je důležité, aby dítě mělo alespoň svůj koutek, svou polici, svou skříň na dětské spodní prádlo, dětské čepice a ušanky, tepláky pro kluky či trička pro holky. Zkrátka, aby všechny své dětské potřeby mělo kam ukládat. Takové místo je možno ohraničit například veselým kobercem s dětským motivem, aby dítě mělo pocit, že “tady je jeho”. Jen vzpomeňte na pohádky o Krakonošovi. I tam zaznělo “tady je Krakonošovo”.

Děti milují své idoly

Nezbytnou součástí výbavy každého dítěte musí být samozřejmě kromě úložného prostoru kvalitní dětské oblečení. Děti milují dětské oblečení s motivem. Proč jim ho tedy nedopřát? Zvláště rády děti nosí dětské oblečení s idolem. Pokud je idol součástí dívčího pyžama, ale třeba i chlapeckého pyžama, dětem se mnohem lépe usíná. Vždyť se ke spánku ukládají se svými filmovými či pohádkovými hrdiny! Možná tak ani nebudou žadonit každý večer pohádku před spaním, protože si se svými idoly ve své fantazii vystačí samy.

Kontakt