Zabezpečení a kontrola vozu online

08.02.2016 12:43

Chcete-li mít firemní nebo osobní vůz neustále pod kontrolou, nabízí se zde moderní online sledování vozidel za využití systémů GPS nebo GSM modulu. A co vlastně vše můžete kontrolovat a jaká zařízení jsou dnes moderní a oblíbené? Pokud hovoříme o nákladních a osobních vozidlech, jedná se o tato vylepšení s pomocí satelitního sledování vozidel:

Elektronikcá kniha jízd

Autodopravci kladou velké nároky na elektronické knihy jízd, které jsou pro ně směrodatné. GPS lokátor do auta se postará o hlídání důležitých veličin, procesů a ukazatelů. Na prvním místě je pak sledování spotřeby paliva, dále může být například zakomponován měřič motohodin.

Zabezpečení a alarmy

Zabezpečení vozidel je možné buďto s pomocí satelitního systému GPS, nebo se využívají GSM alarmy. Ty vám umožní mít auto pod kontrolou i v případě, že se vůbec nenacházíte v dané lokalitě. Zabezpečení je důležité z hlediska krádeže, ale také z hlediska možných poškození.

Upozornění s GPS

GPS lokátor v automobilu vás rovněž upozorní na důležitá data a termíny. Pokud se blíži technická kontrola nebo servisní prohlídka, budete včas upozorněni. Díky tomu bude váš vozový park neustále vzkvétat a budete v podstatě bez větších starostí s péčí o auto. Pokud jste majitelem autodopravy, vaši řidiči budou mít dosti usnadněnou práci.

GPS monitoring zahrnuje také takzvané GPS trackery, které ukazují a zaznamenávají přesnou trasu a na základě těchto údajů je možné ji optimalizovat.

Nejen auta

Sledovací zařízení využívající GPS či GSM ale najdou své využití nejen u automobilů. Jsou také součástí moderních domácností, kde hlídají objekt proti vniknutí, krádeži a dalším nebezpečenstvím. Dají se vložit také do mobilního telefonu, notebooku a dalších mobilních zařízení moderní doby. Sledovací systém GPS je nesporně zařízením současnosti i budoucnosti, kdy bude možná součástí většiny vyráběných vozů.

Kontakt