Zajímavé prvky moderních košilí

03.08.2014 09:48

Pánské košile už nejsou dávnou pouze společenským kusem oděvu, ale dají se nosit při nejrůznějších příležitostech. I ve volném čase tak mohou muži vypadat elegantně, není potřeba pořád nosit jen trička. Trendy košile je zúžená a lichotí postavě. Módním hitem jsou vyštíhlené a vypasované slim fit košile se zajímavými zdobnými prvky.  Ty se začaly objevovat poté, co přestalo být nutné nosit ke košili kravatu.

Móda nyní velí nosit košili ven z kalhot. Velmi slušivým prvkem je zaoblený spodní lem. Podle toho, jak moc je košile vyštíhlená, se rozlišují slim fit košile (mírně vyštíhlené) a super slim fit košile (výrazně vyštíhlené v oblasti hrudníku i pasu). Není třeba se bát barev. Dnes seženete košili téměř v jakékoli barvě, odstínu, v zajímavých kombinacích a vzorech.

Vnitřní límeček a manžety

Odlišně barevná vnitřní strana límečku a rub manžet jsou prvními z prvků, které odlišují formální košile od těch volnočasových a více neformálních. Jemné odlišnosti jdou tolerovat u business casual košilí, výrazné prvky ale košili zařadí do skupiny casual (ležérních, neformálních), a nejde je použít k obleku.

Knoflíková léga a knoflíčky

Vnitřní léga, neboli rubová strana knoflíkového zapínání, může být také odlišně barevná nebo vzorovaná. Je viditelná tehdy, pokud se košile u krku nechá rozepnutá na jeden nebo dva knoflíčky. Moderní pánské košile mívají zajímavě řešené knoflíky a dokonce i knoflíkové dírky. Setkat se můžeme s knoflíky více barev, hranatými nebo kulatými, řazenými po jednom, po dvou, po třech, nebo i různě nepravidelně. Knoflíky bývají přišity různě barevnými nitěmi, ladícími, nebo naopak kontrastními.

Kapsičky, nášivky a potisky

Populární jsou různé kapsičky na košilích, se kterými se u košile do obleku nesetkáme. Kapsička může být i asymetrická nebo třeba dvojitá. Různé nápisy, potisky a nášivky, a to na přední i zadní straně, vypadají velice efektně. Novým trendem jsou kontrastní loketní záplaty.

Dvojité límce

Nejžhavějším hitem, který k nám přišel z Itálie, jsou dvojité košilové límce. Téměř vždy má takový límec po stranách propínací knoflíky, klidně i několik (button down límec). Spodní a svrchní límec bývají odlišných barev a vzorů. Spodní límec přesahuje ten svrchní spíše nepatrně, a bývá tmavší.

Využijte pánové také některý z uvedených prvků a oslňujte své drahé polovičky, ale také třeba pracovní partnery na schůzkách nebo ve společnosti. Je rozdíl mezi manažerskou košilí a košilí vhodnou na party.

Kontakt