Zdravé a moderní superpotraviny

06.07.2014 08:54

Superpotraviny jsou tradiční i méně tradiční stravou, což znamená, že mezi ně můžeme zařadit mnohé druhy potravin, nejen ty exotické. Co mají však společné, je vysoký obsah důležitých látek. Hovoříme samozřejmě o vitamínech, minerálech a stopových prvcích. V superpotravinách jich je vždy veliké množství, ovšem ne takové, které by již bylo pro tělo neúnosné.

Superpotraviny si získávají stále větší oblibu mezi moderními lidmi, a to jak těmi mladšími, tak také v pokročilejším věku. Hodí se jako doplňky sportovní výživy, kulturistiky, ale také pro běžné každodenní užívání pro vyvážený obsah všech nezbytných živin v těle.

Známé superpotraviny

Díky vývoji technologií a také výzkumu se v současné době objevují neustále nové a nové superpotraviny. Nejprve si uveďme ty, které již jsou zavedené. Tak především jistě budete znát Acai Berry, bobuli podobnou borůvce, ovšem obsahující mnohem více zdravých látek. Mezi běžné superpotraviny můžeme bez ostychu řadit také některé ovoce a zeleninu, například vitamínovou bombu jménem červená řepa.

Dále je zde zelená řasa Spirulina, která žije na naší zemi již miliardy let a je možná potravou budoucnosti. Ale to řasy obecně. Je to zelené bohatství pocházející již z dob aztéckých civilizací. Hlavním přínosem je detoxikace a celkové zlepšení paměti, myšlení a obranyschopnosti organismu.

Čaga

Čaga je houba pocházející ze subarktických oblastí, především pak ze Sibiře. Obsahuje veliké množství minerálů, aminokyselin a proteinů. Zde je sbírána na obrovských plochách, skutečnými dobrodruhy. Je to houba života, která se většinou užívá v práškové mleté podobě. Pokud byste na houbu narazili, asi byste vůbec nepoznali, že se o nějakou houbu jedná. Čaga je výtečná na celkovou detoxikaci organismu, je antibakteriální a antioxidační.

A co dieta?

Zapomeňte na agresivní spalovače tuků, použijte takové, které jsou k vašemu tělu šetrné. Právě takovými můžou být suplementy zdravé stravy, které též označujeme jako superpotraviny. Pokud je budete užívat dle správných pokynů, budete žít zdravě a dožijete se vysokého věku.

Další superpotraviny

·         Výtažek z dužiny stromu baobab

·         Kořen Maca

·         Zelená pšenice

·         Zelená káva

·         Mnoho dalších

Kontakt