Změňte v novém roce podobu svého šatníku!

13.01.2016 14:59

Proč si v novém roce neudělat vítr ve vašem šatníku? Máme pro vás tipy, jak pozměnit oblékání a šatník, abyste byli stylovější a ráno nestáli bezradně před napěchovanou skříní.

Průvan ve skříni

Někdy je razantní úklid potřeba. Zkuste ještě před začátkem jara udělat „čistku“ ve vašem oblečení, botách a doplňcích. Začnete jaro pěkně svěže a nebudete se muset k oblečení zdlouhavě prohrabovat. Zbavte se všeho, co jste na sobě rok či dva neměli a věcí, které vám prokazatelně nesedí, nelíbí se vám nebo už jsou poničené. Nenechávejte si nic, do čeho musíte přibrat nebo zhubnout.

Budujte si základy šatníku

Některé kousky oblečení jsou nadčasové, dobře se kombinují a dokážou zachránit situaci. K základům patří černé kalhoty a sukně, skvěle padnoucí džíny, sako, jednoduchá trička a svetry, oblek na míru, bílá košile nebo halenka, polotričko, elegantní kabát, kozačky, kožené společenské boty pro muže a další kousky. Na ty se pak při svých nákupech zaměřujte a nešetřete na nich.

Vyzkoušejte něco, na co jste zatím neměli odvahu

Abyste nenosili stále dokola to samé, je dobré se někdy trochu odvázat,sebrat odvahu a koupit si něco neobvyklého. Líbí se vám košile jasné barvy, ale nemáte odvahu si ji koupit? Proč? Nosíte neustále jednu a tu samou bundu? Poohlédněte se po moderním kabátě.

Dejte šanci barevnosti

Nespoléhejte jen na černou, šedou, modrou, hnědou nebo bílou. Dejte šanci ostatním barvám! Zvykat si na ně můžete postupně a pozor na překombinování. Začít můžete třeba barevným detaily. Zjistěte, jaké barvy se hodí k vašemu barevnému typu a ty noste.

Nevyhýbejte se bílé

Vyhýbáte se instinktivně bílé? Je to škoda. Zkuste začít běžně nosit bílé tričko nebo košili. Možná vám v dětství říkali že bílou si hned umažete, ale tyto předsudky zkuste hodit za hlavu. Ano, na údržbu je náročnější, ale stojí to za to. Pocit svěžesti vás nadchne.

Každý večer si připravte outfit na ráno

Spěcháte ráno do práce nebo do školy, nechce se vám nic vymýšlet, a tak sáhnete vždy po něčem osvědčeném, co nosíte pořád? Bojíte se, že ráno v rozespalosti sáhnete po něčem, co vám pak znepříjemní celý den? Zamezíte tomu jedině tak, že ve skříni budete mít jen dobře nositelné věci a především si ještě večer připravíte nebo promyslíte ouftit na ráno.

Kontakt