Módní trendy jaro 2014

30.04.2014 11:16

Ačkoliv venku panuje aprílové počasí se vším všudy, jaro je konečně tady a s ním i nové módní trendy. Co tedy letos pofrčí? Návrháři hovoří jednoznačně, letos budou IN odhalená ramena a květinové vzory. Oblečení na jaře 2014 bude ve znaku barev, energie a elegance.

Pastelové barvy a květinové vzory

Jaro a květiny patří k sobě, proto oděvní designéři opět přináší květinové vzory do našeho šatníku. Kolekce jaro/léto tedy zahrnuje barvy v podobě rozkvetlých jabloní a něžné pastelové odstíny. Kabátky a sáčka budou převládat ve sladké růžové, meruňkové, žluté nebo světle modré. Pastelové barvy jen podtrhnou něžný dívčí vzhled.

Novinkou letošního jara je vrstvení jednotlivých kousků oblečení v různých pastelových odstínech. Fantazii se meze nekladou, proč si nevzít růžové tričko a oranžovou sukni? Velmi pěkně však působí kombinace lila, mentolu a žluté. Květiny se vracejí na tunikách a jarních kabátech. Jaro je v plném proudu, oblečte se do veselých barev.

Retro oblečení má nový šmrnc

Osvěžte svůj šatník oblečením, ve stylu šedesátých let. Přesně tato móda je hitem letošního jara. Vraťme se tedy do minulosti pro plisé sukně ve všech délkách. Slušivé jsou také bolerka a zkrácené topy či široké kalhoty. Široké kalhoty převládají zejména v bílé barvě a maxidélce. U kalhot dominují vysoké pasy, které se dříve nosily.

Hledejte inspiraci v metalických odstínech a perleti

Pudrové odstíny se opět vrací do módy, ačkoliv nejsou žádným nováčkem. Jestliže je potáhneme vrstvou perleti, získáme tak dokonalý metalický look, který hraje všemi barvami. Kouzelnou kombinaci tvoří lesklé materiály, jako je například satén či lesklá kůže, dohromady s pastelovými barvami žluté či meruňkové. V takovém modelu budete rozhodně nepřehlédnutelná. Blýskavý vzhled zasahuje také do jarních kolekcí obuvi. Frčí kovbojské boty s flitry a kovovými detaily či nízké kozačky inspirované motorkářskou módou.

Mikiny jsou stále v módě

Mikiny nejsou pouze zimní doménou, ale povýšily na elegantní oděv. Nebojte se nápisů a výrazných barev. Mikiny jsou pohodlné, slušivé a nadčasové. Nejde pouze o sportovní oděv, ale lze v nich najít určitou míru elegance. Návrháři nám pro novou sezónu přinášejí také africké vzory, jemné proužky či různé grafické ornamenty. 

Kontakt