Stylové LED osvětlení

09.05.2014 10:06

LED osvětlení je stylové, o tom není sporu. Otázkou však je, zda se dnes již vyplatí také v běžné domácnosti a také jestli jí bude slušet. Odpověď zní ano. Těch výhod není zrovna málo a dalo by se říct, že jasně převažují nad nevýhodami. Především se zastavme u samotné přeměny energie, která zde probíhá velice rychle, na rozdíl od klasických žárovek.

Spousta plusů, jeden mínus

Plusem a nespornou výhodou je také vyšší účinnost, pokud bychom hovořili o poměru svítivost/výkon. Vyzařování barevného světla zde probíhá navíc bez použití speciálních filtrů. LED světla jsou odolná proti nárazu, poškození a poškrábání, vyrábí se z takových materiálů, jako jsou nerez kovy, hliník nebo plasty.

Ledky se dají použít naprosto všude. V domácnosti, ve firemní kanceláři, ale také například v autě, kde potřebujete ušetřit co nejvíce místa. Při tuningu automobilů se jedná o zcela běžnou metodu vylepšení interiéru i vnější karosérie.

LED svítidla mají neuvěřitelně dlouhou životnost, zvláště pak, pokud se o ně náležitě staráte a nevystavujete je nebezpečnému prostředí nebo prudkým výkyvům teplot.

 

Snad jediným mínusem je zde pořizovací cena, která je poněkud vyšší. Ovšem oproti době, kdy ledky vznikaly, již nastal obrovský pokrok a ceny se stále více blíží klasickým žárovkám.

Moderní design LED svítidel

Na co nelze zapomenout, je moderní design LED žárovek, zářivek či pásek, ale také zdrojů. Díky pěknému vzhledu doplníte skvěle nový interiér, který právě rekonstruujete, nebo ten stávající obohatíte. Moderní vzhled oceníte také v kanceláři. Je možné vybrat materiál i design, který se bude dokonale hodit k vašemu nábytku, barvám zdí a celkovému architektonickému konceptu.

LED pásky

Vrcholem elegance jsou LED pásky, jejichž malé rozměry umožní použití v miniaturistických prostorech. Výborně se vyjímají nejen v autě, ale také například v koupelně u zrcadla, v kuchyni na lince nebo v obývacím pokoji jako součást nejrůznějších dekorací.

Kontakt